Защо нямате ерекция? Няколко необезпокоителни причини

нямате ерекция

Случвало ли ви се е да прекарате една изключително приятна вечер с момичето на мечтите си, но когато стигнете до кулминацията, малкият ви приятел да ви предаде. Ако не – поздравления. Но можете да прочетете тази статия от чисто любопитство. Ако да – не се притеснявайте. Това може да се случи на всеки мъж и не винаги значи “еректилна дисфункция”. Показваме ви най-необезпокоителните причини, които са пречка за доброто ви представяне в леглото.

1. Алкохолът

Алкохолът е стресиращ за централната нервна система. Намалява притока на кръв до пениса, което пречи на неговото нормално функциониране. Напитките може да ви помагат да се отпуснете по време на флирт, но ако прекалите с тях е възможно да се изложите след това. Две малки питиета са напълно достатъчни, за да преодолеете стеснителността си и няма да попречат на последващите приятни изживявания.

2. Непознатото

Много често, за блокирането на сексуалните възможности, е виновна психиката. Мъжете също изпитват комплекси по отношение на фигурата си, на размера на члена си, опита си. И важи особено, ако партньорът е нов. Тези психически неволи могат да ви се отразят физически и да отложат секса.

3. Стресът и умората

Тревогите разконцентрират съзнанието и не са особено възбуждащи. Когато сте стресирани, тялото се опитва да мобилизира цялата си енергия към основните си органи за функциониране. Колкото и да не ви се вярва, пенисът не е един от тях. Стресът води до повишаване на кортизола, който може да блокира ефектите на тестостерона. Това води до проблеми с ерекцията.

4. Някои лекарства

Съществуват множество лекарства, които могат да попречат на ерекцията ви. Такива са някои бета-блокери и диуретици. Въпреки че се отразяват добре на сърцето ви, те могат да намалят притока на кръв към пениса ви. Приемът на някои антидепресанти също влияят на ерекцията. Консултирайте се с личния си лекар, за да намерите най-подходящото лекарство за вас.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *