Какво се случва с тялото ви, когато не правите секс дълго време?

Какво се случва с тялото ви, когато не правите секс дълго време?

Преживяваме интересен период на социално дистанциране и се оказва, че той може да доведе до много по-сериозни последствия, отколкото си мислим.

Някои са лишени от безразборните си сексуални контакти. А други, въпреки че прекарват повече време с партньорите си, не са настроени особено романтично и сексуално.

И това е напълно нормално, предвид случващото се. Но към която и група да спадате, липсата на интимност е проблем. Сексът е разнообразие, а сега силно имаме нужда от това.

Той се отразява на физическото и психическото ни състояние, които са особено засегнати в този момент. Ето как неправенето на секс, се отразява на тялото ви.

1. Губите ритъм

Изследвания сочат, че мъжете с по-малка сексуална активност са по-склонни към развиване на еректилна дисфункция. Тук, на помощ идва еякулацията. Освен това, намалява и риска от рак на простата. Но не забравяйте, че не може да замести секса.

2. Вдигате кръвно

Липсата на секс може да доведе до повишаване на кръвното налягане и това не е случайно. Дължи се на връзката между секса и стреса. Честите актове подобряват реакцията на тялото ви, когато то се сблъсква със стрес. Това поддържа кръвното налягане на човек на по-ниско базово ниво.

3. Стресирате се повече

Една страхотна нощ може да ви накара да забравите за всички проблеми. По време на оргазъм се отделят ендорфини, които подобряват настроението. Така че, ако сексът е вашият начин за справяне на стреса, нищо друго не може да го замени.

4. Имунната ви система отслабва

Оргазмите са много полезни и за имунната система. Хората, които правят секс често, имат изключително висока концентрация на имуноглобулин А, който има свойството да унищожава вирусите и бактериите.

5. Отразява се и на работоспособността ви

Според научни изследвания, хората с активен сексуален живот са много по-щастливи и по-усърдни по време на работа. Те са приветливи, съсредоточени и удовлетворени от себе си.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *