“Индиана Джоунс” и “Междузвездни войни” идват за снимки в България?

“Индиана Джоунс” и “Междузвездни войни” идват за снимки в България?

13.05.2019 0 Автор Мустак

Снимките на новия филм за “Индиана Джоунс” може да се проведат в България. Това заяви продуцентът на сагата Рик Маккалъм, който вече оглежда подходящи локации у нас.

Петият филм от приключенската сага е много вероятно поне частично или изцяло да се заснеме на родна земя. А причина за това е фактът, че холивудският продуцент доста добре познава страната ни. Той живее по два месеца в годината у нас, а през останалото време в Чехия, пише “България днес”.

Бащата на сагата “Междузвездни войни” издава още, че е възможно снимките и на следващия епизод на космическия епос също да бъдат направени в България.

“Тези локации са невиждани и непознати, и затова са толкова интересни”, казва Маккалъм.

Той е впечатлен от младото поколение кинаджии, които успяват да се изразят по толкова динамичен начин със средствата на киното.

Според Рик киното в България се развива много успешно, а страната ни би се конкурирала и с европейските проекти, ако филмите бъдат “технически добри, ярки, провокативни, смели и противоречиви и натоварени с електричество, така че хората от цяла Европа да се идентифицират с тях”.

Именно красотата на природата и локациите ни, които “стават за всичко” вдъхновяват Маккалъм да предложи снимките на “Индиана Джоунс” да се проведат у нас.  

“А защо и самият актьор да не дойде тук? Това е добра идея”, казва още Рик Маккалъм.

Новият филм за Индиана Джоунс трябва да е готов през 2020 година, а през декември 2019 тръгва и последния епизод от сагата “Междузвездни войни”. След като Disney купиха “Лукасфилмс”, те сложиха ръка и върху космическата поредица.

“Харесвам страната ви и мисля, че тук можем да продължим като локация не само за Индиана Джоунс, но и за филма “Междузвездни войни”. Разбира се, това не зависи само от мен”, казва още Рик.

Продуцентът признава, че е важно да има сътрудничество между страните, тъй като кризата е ударила доста зле и киноиндустрията. И в момента нито една страна не разполага с достатъчно средства, за да прави филми самостоятелно.

Рик с носталгия си спомня и времето, когато с Джордж Лукас финансирали първия епизод от “Междузвездни войни” от своя джоб, пътували постоянно и търсели възможно най-изгодните начини да заснемат филма. За тях обаче било много по-важно да реализират една добра идея, а не толкова да спечелят пари от нея.Коментари