Българския Гейминг Маратон

Тази неделя (30 август) пилотното издание на Българския Гейминг Маратон – онлайн фестивал за видео игри, чиято цел е да представи пъстрата палитра на съвременната българска гейминг култура, ще събере 30 от водещите български гейминг стриймъри и лидери на мнение с общо над 3 400 000 последователи само в YouTube, над 700 000 във Facebook и над 700 000 в Instagram.

Сред тях личат имената на Китодар Тодоров, Aethelthryth, Pavel Kolev и Icaka, Dido_D и много други, между които и изгряващи гейминг звезди. Всички те ще създават уникално гейминг съдържание, ще участват в онлайн турнири, предизвикателства, шоу-мачове и други прояви по време на маратона.

Стриймингът постепенно излезе от затворената гейминг общност и се превърна в популярна алтернативна форма на забавление. Именно те, т. нар. “ютубъри” и “стриймъри” постепенно се превръщат в поп-иконите на подрастващото поколение, от една страна, а от друга, едно цяло друго поколение, това родено през 90-те, вече е израснало с видеоигрите като неделима част от живота си. Програмата на маратона, вярваме, предлага за всекиго по нещо – независимо от възраст, предпочитание за жанр игри или гейминг платформа” – споделя Мартин Кадинов, организатор на събитието.

Сред акцентите са специалното гейм предизвикателство за двойки, в което две от изгряващите звезди на родната стрийминг сцена James The Gambler и Gerry Gaming предизвикват добре познатите на публиката Gothika_47 и Gabinka във Fortnite.

Друг акцент е специалният шоу-мач по една от най-популярните видео игри – CS:GO, в който умения ще премерят десет от най-известните лица в гейминга в България. Организаторите са предвидили и възможност за участие на геймъри от различни възрасти – турнири по най-популярните сред младежите игри Brawl Stars и Clash Royale, състезание по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти и състезание по класическата esports игра Starcraft II, както и много награди за участниците.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *