Любов и секс в интернет. Благодаря ти, Ковид-19!

Любов и секс в интернет. Благодаря ти, Ковид-19!

Ура! Доживяхме времената, в които да говориш за любов и секс чрез интернет е абсолютно нормално. Най-сетне всички поколения разбраха, че не е извращение да флиртуваш и да поддържаш любовни лични взаимоотношения с някого през технологиите, без значение от разстоянието помежду ви. Нали си спомняте само допреди няколко години какви пренебрежителни реакции предизвикваше отговорът „Запознахме се по интернет“, когато попитат новата двойка къде са намерили.

Наблюденията последните години сочат, че връзките между хората, запознали се по виртуален път, са по-устойчиви от тези, които са установили взаимоотношения по традиционния начин. Дали обаче това се дължи на статистиката и на факта, че просто двойките, запознали се по интернет, се увеличава с всеки изминал ден?

Наистина е изумително колко много двойки са се запознали чрез сайтове за запознанства, социални мрежи, форуми, различни чатове и други канали в интернет в пандемичната обстановка. Не е тайна, че благодарение на Ковид-19 тези начини за комуникация вече не са екзотика за никого и дори най-големите песимисти по отношение на технологиите успяха да се възползват за създаване на лични взаимоотношения. Всички разбраха, че това е най-лесният и евтин начин за запознанства, който същевременно ти дава свобода и спокойствие в процеса на създаване на добро първо впечатление.

Винаги си обяснявам този феномен на устойчивостта във връзките на запозналите се по интернет с това, че тези хода са с няколко крачки напред с информацията за другия, отколкото тези, които разчитат единствено на лични срещи, където опознаването е един адски дълъг процес, който не рядко води до разочарования.

Все пак интернет означава информация преди всичко. Всъщност информация и свобода. Мисля си, че стабилност в отношенията на запозналите се в мрежата е следствие на това, че тези двойки предварително разкриват себе си. Технологията е следната: всеки предварително уведомява другия що за човек е и какви качества търси в отсрещната страна. Така всеки има възможност да изтъкне най-добрите си качества, но и по всяко време може да споделиш своите недостатъци, защото ги споделяш с непознат. Или поне преди първата ви среща, когато все още сте под някаква форма анонимни един на друг. Анонимността обаче дава възможност и да бъдеш болезнено откровен за всичко, без да се притесняваш, че някой ще те осъжда.

Кога за последен път при първа среща сте се чувствали свободни да споделите каквато и да е за себе си, без да се смущавате? Кога при първа среща сте разполагали с толкова много предварителна информация за човека отсреща, че да го чувствате като приятел?

Едва ли има човек, който да не предпочита предварително да бъде информиран за друг, преди да го срещна очи в очи. Нормално е хората да искат да имат възможност да изграждам отношенията си, обсъждайки по-сериозни теми още в началото, вместо да си губят времето в разговори, които имат за цел да тушират неудобството на тишината, която не знам защото е винаги така неловка.

Благодаря ти, Ковид-19, че помогна хората да разберат най-сетне запознанството по интернет и че то не е по-лошо пред класическото такова. Ако не друго, пандемичната обстановка ни научи да надграждаме отношенията, отколкото да рискуваме, чудейки се дали въобще ще успеем да ги създам. Да не забравяме все пак, че всеки модерен човек знае как да си улеснява живота с новите технологии. Не забравяйте също, че всеки модерен човек иска да се среща с други модерни хора. Място за такива срещи е в интернет.

Благодарим ти Ковид-19, че ни научи на модерна любов. Но все пак се разкарай от живота ни максимално бързо!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *