Какво да правите, ако бебето ви не спира да плаче?

Бебетата са сладки, но ако не са ваши. Прекрачат ли прага на дома ви, спокойствието си тръгва от него със скоростта на светлината и няма никакви изгледи скоро да се върне. Новият член на семейството изглежда мрази всичко – дрънкалките си, леглото си, майка си и вас.

Лекарите имат термин, за да оправдаят непрестанния плач – “колики” и в него като че ли са събрани всички сълзи на света. Бебето плаче, когато е гладно и когато не е, когато му се спи и когато не му се, когато го държите и когато не го, когато му е светло и когато му е тъмно, когато му е студено и когато му е горещо. Това малко същество изглежда изпълнено с ярост към всичко, което го заобикаля.

Какво можете да направите в такъв случай? Ами, като повечето мъже – просто избягайте далеч и излъжете, че сте в командировка. Но не забравяйте, че и жена ви е човешко същество, има предел на силите си и това дете е и ваше. Бабите и дядовците също не са вариант, защото обикновено са твърде далеч или твърде заети, а и вече са минали през този ад с вас – не са длъжни да го изживяват повторно.

Е, затова пък ние сме наблизо и с няколко ценни съвета. За да сме съпричастни, прекарахме няколко безсънни нощи, ровейки се из женски форуми, книги, стари колкото света и разпитахме няколко оцелели бащи в многодетни семейства. Ето какво успяхме да извлечем:

1. Сешоар, духалка, прахосмукачка

Звучи странно, но явно работи. Повечето бебета се приспиват от шума на тези електроуреди, а ако това приспива тях, няма как и вие да останете будни за дълго.

2. Люлеене

И без това отделяте твърде много време на ръцете във фитнеса. Само не забравяйте да ги редувате.

3. Пеене

Бебето все още не е чувало добри певци, така че в името на съня ще трябва да го пробвате.

4. Слушане на музика

Тук вкусовете ви може и да се припокрият. Но не го гарантираме. Изпробвайте всякакви стилове, нищо не губите. А и май е по-приятно от прахосмукачката.

5. Возене

Доста бебета заспиват, когато се возят в кола. Това не го препоръчваме, защото по-голяма е вероятността вие да заспите първи.

6. Решението трябва да откриете сами

Ако никое от гореизброените не ви помогне, много жалко. Все пак, имате нашето съчувствие. И ако откриете друг вариант, не се колебайте, а го споделете с останалите изтормозени бащи.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *