Как да си вземем почивка от телефона?

мобилната мрежа

С напредването на технологиите все повече сме фокусирани върху телефоните: от служебна информация, до общуване с приятели и приложения за медитация.

Без всичко това е невероятно трудно, но също толкова трудно е да спрем да се чувстваме виновни, когато погледнем колко време сме прекарали на телефона през седмицата.

Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да започнете да намалявате изгубеното на телефона време.

Разходете се

Излизането навън ще ви помогне да се отпуснете, вместо да хванете телефона си отново. Дълбокото вдишване на чист въздух ще ви помогне да се успокоите и да забележите красотата около вас.

Дишайте

Намирането на мир и спокойствие, докато сте свързани с интернет, очевидно е мисия невъзможна. Изглежда е време да се опитате да дишате правилно. Затворете очи, отпуснете рамене, отпуснете лицевите мускули, след това поемете дълбоко въздух и задръжте за 8 секунди, издишайте го отново, броейки до 8. Това просто упражнение трябва да се повтори няколко пъти.

Задайте таймер

Прекарването на ограничено време в сърфиране в социалните мрежи е чудесен начин да се научите да управлявате компетентно собствения си живот. Наличието на таймер ще ви позволи да се откажете от идеята да стартирате неволно телефона си, за да проверите имейла и социалните си мрежи. Освен това си струва да забраните използването на устройството половин час преди лягане: вместо това можете да почетете само хубава книга и това всъщност ще ви помогне да заспите.

Зареждайте телефона в друга стая

Трудно е да се избяга от виртуалния живот, дори когато телефонът е свързан със зарядно устройство. Направете това в друга стая, за да дадете време и на телефона, и на себе си да се отпуснете.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *