Как да почиствате белите си кецове?

Белите кецове са възможно най-добрите обувки, измислени някога. Те отиват на всякакви дрехи, внасят стил в аутфита и изобщо добавят онази нотка съвършенство към така несъвършения ни живот. Така е, когато белите кецове наистина са бели.

Единственият им недостатък е, че се замърсяват твърде бързо и лесно. За да ги запазите чисти възможно най-дълго, не ги носете в прах, кал или каквато и да било мърсотия.

Не ги носете в дъжд или след като е валяло. Локвите са най-големият враг на белите кецове. А когато ги чистите, трябва да обърнете особено внимание на материала, от който са изработени. Ето и нашите съвети.

1. Кожени кецове

Те са най-лесни за поддържане и почистване. Освен хилядите продукти, които се предлагат на пазара, за почистването им можете да използвате вода със сода за хляб, прах за пране, паста за зъби, смесена отново със сода за хляб. Почиствайте с микрофибърна кърпа, която няма да надраска кожата и ще разнесе най-добре почистващия разтвор, който сте избрали. След това избършете със суха кърпа.

2. Платнени кецове

Платнените кецове се нуждаят от малко по-обстойна обработка. Почистващите препарати в магазините, предназначени за кожени кецове, биха проникнали в петната и няма да ги изчистят. Но тук отново можете да прибегнете до пастата за зъби със сода за хляб. Нанесете върху петната и оставете обувката на слънце, за да изсъхне сместа. След това, третирайте с четка, която ще отстрани мръсотията. Не оставяйте кецовете прекалено дълго във вода. Бъдете бързи с почистването и подсушете с памучна кърпа.

Естествено, най-лесният, бърз и ефективен начин за почистване си остава пералнята. Но не всички обувки подлежат на обработка от такъв тип. Не си струва риска. Затова, когато обуете белите си кецове, просто дръжте всичко и всички на разстояние. Това гарантира не само чистотата им, но и доброто ви здравословно състояние.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *