Alpina направи собвствено BMW XB7

BMW на този етап няма намерение да лансира М версия на Х7, но на помощ за целта идва тунинг фирмата Alpina. Компанията току-що представи официално XB7, напомпан до ушите Х7 и засега предвиден първо за САЩ.

Alpina взима за основа X7 50i и му дава почти безброй промени. Визуално, веднага виждаме 21-цоловите джанти с характерния дизайн с много тънки спици, а налице е и характерната “престилка” за предната броня. Гумите са с размер 285/45, впрочем.

Под капака 4,4-литровият V8 мотор е бил “масажиран” с известни подобрения и сега предлага 612 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Разбира се, в комплекта върви и 8-степенна автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване.

BMW XB7

Благодарение на добавената мощност, ускорението от място до 100 км/ч отнема малко над четири секунди. Максимална скорост: 290 км/ч.

Интересна информация, която от Alpina не се свенят да споделят, е времето на четвърт миля за XB7. Впечатляващо е, имайки предвид за какъв тип автомобил говорим – 12,6 секунди.

Засега има разпространена цена само за пазара в САЩ, който се очаква да бъде основен за модела. Там джипката на стероиди ще се котира срещу поне 141 300 долара. Очакваме цени и достъпност за европейските пазари скоро.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *