червени меса

Онколозите са категорични: основните продукти, допринасящи за развитието на рак са химически обработените червени меса и горещите манджи.

„Прекомерната консумация на червено месо, което е било химически обработено, може да предизвика рак“, заяви онкологът Андрей Пилев в интервю за РИА Новости. „Кафето и шоколадът, разбира се, могат да причинят други патологични състояния, но те не са свързани с появата на рак. От доказаните хранителни фактори това е прекомерната консумация на червено месо, което е химически обработено, и намаленото количество фибри в храната ни“, добави Пилев, цитиран от БГНЕС.

Според него алкохолът само косвено допринася за онкологичните заболявания. Освен това Пилев препоръча да се избягва консумацията на твърде гореща храна.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *