Спечели сборника на Милан Кундера „Една среща“

Една среща

В „Една среща“ с присъщата си брилянтна яснота Милан Кундера се връща към някои от старите си любови (Рабле, Фелини, Яначек, Малапарте), към литературата, морала и трансформациите на цивилизацията такава, каквото я познаваме.

Новият сборник с есета на Кундера представлява страстна апология на изкуството във време, което според него, вече не цени изкуството или красивото. С интригуващата смесица от емоционалност и аналитичност, характерна за романите му, Кундера се вглежда в творците, чиито работи ни помагат да схванем по-добре какво е хуманността. 

Част от есетата вече са излизали, но тук са преработени, други не са били публикувани. Всички са писани в интервала 1991-2009 година. Поредните „вариации на тема“ литература и изкуство на големия чешки майстор са „красиви като многолика среща“, както е озаглавил една от частите на сборника. В тях Кундера – писателят, читателят и меломанът, сякаш прави равносметка на есеистичното си творчество.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите сборника на Милан Кундера „Една среща“.

Въпросът е: Милан Кундера е роден в бивша Чехословакия, но от 1981 г. получава чуждо гражданство. Какво?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 15 октомври и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *