Спечели книгата „Моритати и легенди“ на Бохумил Храбал

Моритати и легенди

Книгата „Моритати и легенди“ излиза през знаковата 1968 г. и включва по-ранни творби на писателя Бохумил Храбал, обединени от възможността чрез два познати от древността повествователни жанра да бъдат пресъздадени радостите, страданията и страховете на ХХ век.

От привидно баналния делник на обикновения човек авторът съумява да извлече и смразяващи трагедии, и граничещи с лудостта психически състояния, и трогателна доброта и човечност. Дори на фона на самобитното писане на Храбал сборникът се откроява с изумителна образност, с разтърсващо въздействие върху ума, емоциите и съвестта на читателя, с неподражаема сплав от брутален натурализъм и крехка като стъкло нежност.

Освен моритати („кървави истории за убийства и страшни събития“ според речниковото значение на думата) и модерни легенди книгата съдържа размисли за естеството на писателството, за странните отношения между автор и читатели и така ни допуска до творческата лаборатория на един недостижим алхимик на словото.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите книгата „Моритати и легенди“ на Бохумил Храбал.

Въпросът е: През коя година творбите на Бохумил Храбал са забранени в бивша Чехословакия?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 17 декември и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *