По чорапи и бутонки: футболисти на протест срещу ФИФА

По чорапи и бутонки: футболисти на протест срещу ФИФА

Два отбора от голи футболисти играха мач в германския град Вупертал. Те се обявиха за истинските национали на своите страни и направиха алтернативен двубой между Германия и Нидерландия.

Голият мач беше замислен като протест срещу влиятелната централа на световния футбол ФИФА, информира Нова ТВ. Участниците казаха, че красивата игра напълно е превзета от парите.

И дадоха за пример клубове като „Ред Бул Лайпциг“ и  френския  „Пе Се Же“. Активистите казаха, че за разлика от тях нямат богати спонсори и се гордеят с това

Те написаха на задните си части неприлично послание към ФИФА и позираха с него за обща снимка. В самия мач голите германци победиха голите нидерландци със седем на пет.

„Ред Бул Лайпциг” достигнаха полуфинал на Шампионската лига. ПСЖ бяха на финала, а те са 100% собственост на шейховете. Световното първенство през 2022 г. ще бъде в Катар. Мисля че е ясно – всичко е само за пари. Ние искаме футболът да съществува, но сегашната системна на играта боледува. Затова свалихме дрехите днес“, каза организаторът на мача Герит Старжевски.

футболисти на протест срещу ФИФА


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *